Veel gestelde vragen

1. Waarom ZoekuwZorgcollega-wbr?

ZoekuwZorgcollega-wbr is primair een platform voor zorgprofessionals onderling. Gezien de constante stroom van mutaties onder medisch specialisten is een digitale oplossing een efficiënte vervanging van papieren verwijzersgidsen.

2. Voor wie is ZoekuwZorgcollega-wbr?

De website is initieel ontwikkeld voor huisartsen en praktijkondersteuners. Achter een inlog zijn voor zorgprofessionals onderling persoonsgegevens te vinden. RTA's (regionale transmurale werkafspraken) zijn openbaar te raadplegen.

3. Wie staan er vermeld op ZoekuwZorgcollega-nl?

Onder de link ‘Professionals’ staan gegevens van medisch specialisten, GGZ-professionals, huisartsen en apothekers. Dit deel is alleen voor zorgverleners bereikbaar via een inlog. Uitbreiding met andere typen zorgverleners is beoogd.

4. Hoe meld ik mij aan als zorgaanbieder op ZoekuwZorgcollega-wbr?

Als u nog niet op de website bent opgenomen, dan kunt u via dit Serviceformulier uw organisatie/ praktijk aanmelden. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient u geregistreerd te staan in het BIG-register. REN West-Brabant ontvangt uw aanmelding en neemt binnen vijf werkdagen contact met u op. U kunt u ook aanmelden via het ziekenhuis waar u werkzaam bent (Amphia of Bravis) of via de huisartsenzorggroep waarbij u aangesloten bent.

5. Hoe kan ik zoeken en vinden in ZoekuwZorgcollega-wbr?

Door in het menu te klikken op ‘Zoek’, komt u in een nieuw scherm. U kunt op verschillende manieren zoeken, zowel op soort zorgaanbieder, als op klacht. Vervolgens kunt u verschillende filters aanklikken, al naar gelang waar u naar zoekt, en verschijnen de resultaten van uw zoekopdracht vanzelf. U kunt ook zoeken op een straal rondom een postcode.

6. Hoe kan in een inlogaccount krijgen?

Als zorgprofessional kunt een account aanvragen via het Serviceformulier. Als u eenmaal ingelogd bent, blijft u dat ook, tenzij u voor 'uitloggen' kiest.

7. Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Door akkoord te gaan met het Privacy Statement van REN (wat noodzakelijk is om uw account te activeren), geeft u REN toestemming om uw gegevens op te slaan en te verwerken. De verwerking ervan in de website en APP gebeurt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming die sinds 25 mei 2018 van kracht is. Op uw verzoek worden uw gegevens van ZoekuwZorgcollega-wbr verwijderd.

8. Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Via het menu-item 'Wijzigen' kunt u wijzigingen aanbrengen in uw gegevens (indien u hiervoor rechten hebt). U dient hiervoor in te loggen in het portaal.

9. Ik ben mijn wachtwoord vergeten

U kunt hiervoor deze pagina of het Serviceformulier gebruiken.

10. Kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Ja, via deze link: https://zoekuwzorgcollega-wbr.nl/gebruiker/wachtwoord/new

11. Overige vragen?

Neem gerust contact op met de helpdesk via het Serviceformulier.