Veel gestelde vragen

1. Waarom ZoekuwZorgcollega-wbr?

ZoekuwZorgcollega-wbr is primair een platform voor zorgprofessionals onderling. Gezien de constante stroom van mutaties onder medisch specialisten is een digitale oplossing een efficiënte vervanging van papieren verwijzersgidsen.

2. Voor wie is ZoekuwZorgcollega-wbr?

De website en de app zijn initieel ontwikkeld voor huisartsen en praktijkondersteuners. Achter een inlog zijn voor zorgprofessionals onderling persoonsgegevens te vinden. RTA's (regionale transmurale werkafspraken) zijn openbaar te raadplegen.

3. Wie staan er vermeld op ZoekuwZorgcollega-wbr?

Onder de link ‘Professionals’ staan gegevens van onder andere huisartsen, medisch specialisten, specialisten ouderengeneeskunde en apothekers. Dit deel is alleen voor zorgverleners bereikbaar via een inlog. 

4. Hoe meld ik mij aan als zorgaanbieder op ZoekuwZorgcollega-wbr?

Als je nog niet op de website bent opgenomen, dan kun je via het Aanvraagformulier je organisatie/ praktijk aanmelden. Om als persoon vindbaar te zijn op ZuZ dien je geregistreerd te staan in het BIG-register. REN West-Brabant ontvangt je aanmelding en neemt binnen vijf werkdagen contact met je op.

5. Hoe kan ik zoeken en vinden in ZoekuwZorgcollega-wbr?

In het menu 'Professionals' kun je zoeken op persoonsniveau en op organisatieniveau. 

6. Hoe kan in een inlogaccount krijgen?

Als zorgprofessional kun je een account aanvragen via het Aanvraagformulier. Als je eenmaal ingelogd bent, blijft je dat ook, tenzij je voor 'uitloggen' kiest.

7. Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Door akkoord te gaan met het Privacy Statement van REN (wat noodzakelijk is om je account te activeren), geef je REN toestemming om je gegevens op te slaan en te verwerken. De verwerking ervan in de website en APP gebeurt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming die sinds 25 mei 2018 van kracht is. Op verzoek worden je gegevens van ZoekuwZorgcollega-wbr verwijderd.

8. Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Via het menu-item 'Wijzigen' kun je wijzigingen aanbrengen in je gegevens (indien je hiervoor rechten hebt). Je dient hiervoor in te loggen in het portaal.

9. Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Je kunt hiervoor deze pagina of het Aanvraagformulier gebruiken.

10. Kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Ja, via deze link: https://zoekuwzorgcollega-wbr.nl/gebruiker/wachtwoord/new

11. Overige vragen?

Neem gerust contact op met de helpdesk via het Aanvraagformulier.